Insändare

Insändare: Har Nordmaling råd med höjda politikerarvoden?

Har Nordmaling råd med höjda politkerarvoden?

”Under senaste kommunfullmäktige 18/6 beslutade sittande majoritet att höja både års- och timarvode för politiker. Det blev en fördubbling av årsarvodering för bl.a. ordförande i barn och utbildningsutskottet samt sociala. Till det tillkommer en 30 % höjning av timarvodet från 125kr/timmen till 160kr. Det nya reglementet innebär även att arvoden fortsättningsvis kommer räknas upp i en högre takt.

Detta görs i skuggan av den dystra ekonomiska rapport som fullmäktige tog del av tidigare på mötet. Allmänna utskottet avviker med -2,9 Mkr, sociala med – 3,2 Mkr samt barn och utbildningsutskottet med -2,9 Mkr mot budget. Det har vidtagits ordentliga sparåtgärder för att försöka få ekonomin i balans, där det dels sparas på personal inom äldreomsorgen samt att det kommit förslag på att öka barnstorleken i förskoleklasserna. Kommunen har även lånat upp sig med 10 Mkr för att förfina kassaflödet. I dessa tider då Nordmalings kommun sparar inom sin kärnverksamhet är det då lämpligt att prata om höjda politikerarvoden?

Vänsterpartiet försökte på måndagen stoppa detta vansinne som drogs hela vägen till votering. Vårt yrkande att behålla dagens arvoderingsnivå fick stöd av (s), men i slutändan ville inte partierna med handen i syltburken erkänna sig ertappade. För vad är höjningen om inte en klapp på politikerns axel och ett antytt bra jobbat?

Vänsterpartiet Nordmaling genom
Niklas Vestermark”

Publicerad i VK 19/6:
https://www.vk.se/2392294/har-nordmaling-rad-med-hojda-politikerarvoden

Publicerad i Folkbladet 25/6:
https://www.folkbladet.nu/2163235/hojda-politikerarvoden-men-ar-ekonomin-i-balans

Kopiera länk